Skip To The Main Content
menu-white

Etter initiativ fra Ålesund kommune ble forløperen til dagens konsern, Tafjord Kraftselskab, stiftet som et interkommunalt selskap den 12. april 1917. I dag er TAFJORD-konsernet Nord-Vestlandets største energiselskap og vi har en positiv utvikling innen alle virksomhetsområdene våre.

Vi jobber målrettet for å bidra til en bærekraftig utvikling i regionen vår. Kontinuerlig forbedring med fokus på å redusere kostander og øke inntektene er også nødvendig for å sikre god lønnsomhet de kommende årene.

Vi eier og drifter ni kraftverk i Fjord kommune og to i Stranda kommune. I tillegg er vi medeier med 12% i Grytten Kraftverk i Rauma kommune og 21% i kraftverkene Øyberget og Framruste i Skjåk kommune. Vi eier også 34% av de seks kraftverkene Svelgen 1 – 4, Straumane og Fossekallen i Bremanger kommune.  

Vi har energigjenvinning av restavfall til fjernvarme og strøm, samt distribusjon av fjernvarme i Ålesund kommune. Fjernvarmenettet strekker seg fra Fremmerholen i øst til Steinvågsundet i vest.

Vi har vel 40.100 strømkunder i Møre og Romsdal, både bedrifter og private husstander.

Vi leverer fiberbaserte bredbåndstjenester til 23.500 kunder i Møre og Romsdal. Utbygging av fiberinfrastruktur gjennomføres både i egen regi og i samarbeid med andre e-verk. Vi er største eier av Mørenett, som er et av landets største nettselskaper. Selskapet er eier av sentralnettet (132 via Kjelbotn) fra Giskemo til Tresfjord og regionalnettet på søre og nordre Sunnmøre. Mørenett eier, bygger og vedlikeholder i tillegg distribusjonsnettet i 11 kommuner på Sunnmøre og deler av Nordfjord og sørger for lys og varme til 66.100 kunder.

Vår forretningsidé
TAFJORD skal på forretningsmessig grunnlag drive virksomhet innen produksjon og salg av miljøvennlig energi i form av strøm og fjernvarme, samt infrastruktur for energi, telekommunikasjon og avfallsbehandling. TAFJORD kan også engasjere seg i virksomhet med naturlig tilknytning til kjerneaktiviteten hvor man har komparative fortrinn.


Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2019    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no