Skip To The Main Content

Note 27

Hendelser etter balansedag

12. mars erklærte verdens helseorganisasjon (WHO) koronaviruset som en internasjonal pandemi (covid-19). Epidemien vil få samfunnsmessige konsekvenser på globalt nivå som er vanskelig å overskue både hva gjelder omfang og varighet.

TAFJORD er i liten grad eksponert for store negative hendelser knyttet til den umiddelbare uroen epidemien har medført i finansmarkedene. Likviditeten er god og konsernet har ingen finansielle plasseringer knyttet til for eksempel aksjer eller obligasjoner. Selskapets sikringsstrategier knyttet til rente og valuta ligger fast og er ikke endret eller fraveket. Et stigende vekslingsforhold i EURNOK og fallende renter reduserer verdien av inngåtte sikringskontrakter, men er positivt i forhold til inntjening på den delen av underliggende eksponering som ikke er sikret. På lengre sikt er TAFJORD eksponert for uroen i kredittmarkedene i forhold til både tilgang på lån og stigende kredittmarginer. Vi registrerer imidlertid at norske myndigheter har iverksatt kraftfulle tiltak for å sikre bedriftene tilgang på likviditet – blant annet gjennom reetableringen av Statens obligasjonsfond.

Det er imidlertid grunn til å forvente negative konsekvenser for TAFJORD dersom epidemien blir omfattende og drar ut i tid. Planlagte revisjoner og prosjekt vil måtte forskyves i tid, noe som kan medføre perioder med redusert drift og dermed også lavere inntjening. Videre vil en svekket realøkonomi innebære et svakere kraftmarked og potensielt også betalingsutfordringer for mange av våre kunder. Dette er effekter som ved avleggelse av regnskapet vanskelig lar seg estimere. Det er ikke gjort avsetninger i regnskapet for å ta høyde for konsekvensene av covid-19.


Legg til min rapport

Skriv ut
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2019    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no