Skip To The Main Content
menu-white
Energiledelse
Energiledelse: Miljøleder Anne-Berit Salen, styringssystemansvarlig Tore Vadseth og energiansvarlig Erling Sijtsma-Oma utgjør energiledelsesgruppen sammen med energitekniker Lars-Helge Hasfjord. Sistnevnte var ikke til stede da bildet ble tatt.

I 2017 besluttet Tafjord Kraftvarme at de ville bli sertifisert innen energiledelse etter standarden NS-EN ISO 50001:2011. Etter noen måneder med intensivt arbeid, ble de tildelt sertifikatet i februar 2018.

Miljøleder i selskapet, Anne-Berit Salen forteller at de i denne prosessen har hatt god hjelp av revisjonsleder Kristinn Erlingsson fra KIWA-Teknologisk Institutt og fagrevisor Kjell-Olav Nerland fra Norsk Energi. Det var også disse to som sertifisert Tafjord Kraftvarme etter den nye miljøstandarden NS-EN ISO 14001:2015 i 2016.

 

NS-EN ISO 50001 er et anerkjent rammeverk og et styringssystem for å øke energieffektiviteten, redusere kostnader og forbedre energiytelsen i sin virksomhet.

- Vi kan i liten grad påvirke energipriser, myndighetenes politikk eller den globale økonomien, men vi forbedrer måten vi selv bruker energi på gjennom et godt fungerende styringssystem, sier Salen og presiserer at Tafjord Kraftvarme gjennom dette styringssystemet vil ha tilgang til en enkel, harmonisert standard for implementering i hele organisasjonen. Dette basert på en logisk og konsistent metodikk for å identifisere og implementere forbedringer.

ISO 50001 kan:

  • bistå i å gjøre bedre bruk av sine eksisterende energikrevende produksjonsmidler
  • skape åpenhet og lette kommunikasjonen om forvaltning av energiressurser
  • fremme beste praksis innenfor energiledelse og vise god energiledelsesatferd
  • bistå ved vurdering og prioritering av nye energieffektive teknologier
  • gi et rammeverk for å fremme energieffektivitet gjennom hele organisasjonens forsynings- og produksjonskjede
  • vise hvordan energiledelse bør integreres med andre organisatoriske styringssystemer som miljø, helse og sikkerhet
Tafjord Kraftvarme - 50001 sertifikat

– Vi valgte å starte denne sertifiseringsprosessen fordi vi mener det er viktig å ha fokus på interne kostnader og vårt eget strømforbruk er en faktor vi vil ha et bevist og kontrollert forhold til. Vi ønsker også å optimalisere forvaltningen av fjernvarmenettet og vår egenenergiutnyttelse og energieffektivitet. Det blir dessuten stilt stadig strengere krav til internkontrollsystem fra Norges vassdrags og energidirektorat (NVE) gjennom endringer i lover og forskrifter, forteller Salen, som er stolt over at selskapet nå er sertifisert innen energiledelse.

– Det er motiverende når hele organisasjonen jobber sammen for at vi skal bli bedre. Vi syns det er interessant å ha fokus på energiledelse, være bevisste på egne energiindikatorer og sette mål for disse. Vi har opprettet en energiledelsesgruppe som består av Erling Sijtsma-Oma som er energiansvarlig fjernvarme, energitekniker Lars-Helge Hasfjord, Tore Vadseth som er ansvarlig for styringssystemene og meg selv som miljøleder. I tillegg er daglig leder engasjert i arbeidet. Og med den fokus vi har på dette nå, er det klart at hele organisasjonen er involvert.  Dette betyr at samtlige ansatte her hos oss er opptatt av at vi skal nå de målene som er satt og av at vi stadig skal bli bedre, sier miljøleder Salen.


Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2017    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no