Skip To The Main Content
menu-white

070417 9
Vårt eget Tafjordband bidro med musikk og skapte flott stemning.

Tafjord Kraftselskap ble etablert av 12 kommuner på Sunnmøre og i Romsdal den 12. april 1917. Hundreårsjubileet ble markert med mange små og store arrangement gjennom hele året. Vi startet internt, med en litt annerledes påskelunsj.

Både ansatte, eiere, kunder og omgivelsene ellers bidro til at jubileumsåret ble en stor opplevelse. Dette året har vi fått frem vår fantastiske historie – og vi har fokusert på fremtiden. Markeringen startet vi den 7. april, siste arbeidsdagen før påske, med å samle alle ansatte til jubileumsåpning. De aller fleste var til stede i kantinen i Holen, men markering var det også ved lokalene våre i Tafjord. Alle kunne imidlertid følge med på jubileumsåpningen som ble streamet.

Forventingene til jubileumsåret var mange og store, og planleggingen av jubileet hadde foregått over lang tid. Åpningen i Holen var godt planlagt og alle ansatte som kunne, hadde møtt opp.

Til denne anledningen hadde vi fått med oss Ingrid Myrstad fra Historikarverksemda, som det siste året hadde samlet historien vår og formidlet denne både digitalt og i boken «Et kraftfullt vågestykke». Hun kunne fortelle mange morsomme episoder fra våre 100 år, som de fleste ikke kjente til fra før. Myrstad fortalte også om alle rekordene vi hadde satt oppgjennom årene. Blant annet var det TAFJORD som etablerte den første jernbanen i Norge med internasjonal sporvidde, og vi var også det kraftselskapet i verden som hadde høyest vanntrykk i råsprengt trykksjakt både da kraftstasjonen Tafjord 3 og kraftstasjonen Tafjord 4 stod ferdige. Zakariasdam var ellers den høyeste buedammen i Nord-Europa da den var bygd, og med etableringen av Tafjord 6 fikk vi Norges høyest liggende kraftverk. Med etableringen av Dyrkorn kraftverk, var vi først ute med coandainntak i Norden. Joda, vi kunne med rette være stolte av historien vår.

Basert på konsernets historie hadde vi før jubileumsåpningen fått utformet en tidslinje som viser de større hendelsene i vår historie. Den starter allerede i 1883, da strømmen kom til Sunnmøre, og viser de endrede rammebetingelsene vi har forholdt oss til de årene vi har eksistert. Tidslinjen som følger horisonten i Tafjordfjellene, var før åpningen hengt opp på alle lokasjonene våre. Under jubileumsåpningen fikk Myrstad æren av å avduke denne. 

Med oss på dette arrangementet var også Håvard Sveås og Lars Nikolai Riksheim som hadde filmet og tatt lydopptak fra vår virksomhet. De hadde besøkt alle lokasjonene og anleggene våre, og de hadde vært med ansatte til fjells. Lydene ble så satt inn i en komposisjon av Sveås, som sammen med filmen til Riksheim ble til vår egen flotte musikkvideo, «Lyden av TAFJORD». Denne ble vist og tatt svært godt imot. Stoltheten var til å ta og føle på.

Vårt eget Tafjordband hadde premiere denne dagen. De hadde øvd inn flere melodier og opptrådte til stor glede for alle oss andre. Frank Iversen og Eli Årland fremførte i tillegg egne tonesatte tekster, som ble svært godt mottatt av kollegaene.

Jubileumsåpningen var en flott intern begivenhet, og med en god påskelunsj som avslutning, var jubileet i gang.

 

070417 2
Historiker Ingrid Myrstad.
070417 6
«Lyden av TAFJORD» ble lansert under jubileumsåpningen. Her forteller Anne-Berit Salen om prosjektet og gir honnør til Håvard Sevås som har komponert musikken og til Lars Nikolai Riksheim som har laget filmen til produksjonen.
070417 11
Tidslinjen ble lansert – og vakte stor oppmerksomhet.

Andre jubileumsarrangement i 2017

Jubileumsåpning: Den 7. april startet vi jubileumsfeiringen med å invitere alle ansatte til en litt annerledes påskelunsj.

Historisk kveld: Den 19. april samlet vi pensjonister og ansatte til Historisk kveld i Holen.

Stikk UT! til Taustua: Den 23. mai inviterte vi alle som ville på Stikk UT!-tur til Taustua i Sula. Se egen omtale.

Jubileumsfest i gågata: Den 10. juni arrangerte vi jubileumsfest i gågata i Ålesund. Se egen omtale.

80-tallskonsert: Den 16. juni inviterte vi alle som hadde lyst til en real 80-tallskonsert i Tafjord.

Velferdstur: Den 17.-18. juni samlet vi alle våre ansatte til aktive dager i Valldal og Tafjord.

Jubileumstur til Slettdalshytta: Den 12. august var ansatte med følge invitert på tur til Slettdalshytta for å markere 100-års jubileet.

Jubileumstur til Tafjord: Den 19. august inviterte vi med oss tidligere direktører, styreledere og representanter for eierne våre med på jubileumstur til Tafjord. Se egen omtale.

Historisk reise: Den 30. august inviterte vi våre viktigste bedriftskunder på strøm, fiber og fjernvarme på en historisk reise til Tafjord.

Stikk UT! til Ruggå: Den 17. september inviterte vi alle som ville til Stikk UT!-tur til Ruggå i Norddal kommune. Se egen omtale.

Intern Innovasjonskonferanse: Den 22. september var alle ansatte invitert til vår egen innovasjonskonferanse med mange dyktige foredragsholdere. Se egen omtale.

Konkurranser og omvisninger: Gjennom året har vi invitert de som følger oss på Facebook med på tre omvisninger i Tafjord 4 og tre omvisninger ved Energigjenvinningsanlegget. Se egen omtale.

 


Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2017    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no