Skip To The Main Content
menu-white

I løpet av året feiret vi at konsernet fylte 100 år med mange flotte arrangementer både eksternt og internt. Vi leverte samtidig et svært bra økonomisk resultat på nærmere 170 mill. kroner etter skatt.

ERIK ESPESET
konsernsjef i TAFJORD

Erik Espeseth

I virksomhetsområdet Vannkraft rehabiliterte vi hele vannveien til kraftstasjonen Tafjord 2, samt at vi gjorde større oppgraderinger på det elektromekaniske utstyret. I kraftstasjon Tafjord 5 ble det også gjennomført en større jobb med vedlikehold. Dam Kolbeinsvatn ble i tillegg bygd på og forsterket for å møte nye og strengere myndighetskrav.

Innen virksomhetsområdet Energigjenvinning hadde vi god og stabil drift med ny rekord i fjernvarmesalg på 95,55 GWh. Vi hadde mange samlinger med politikere og miljøinteresserte for å fortelle at vi driver med en svært kostnadseffektiv og miljøeffektiv avfallsbehandling ved anlegget vårt på Grautneset.

Innen virksomhetsområdet Telekom hadde vi en god utvikling selv om året har vært preget av få store utbyggingsprosjekter. Her har vi satset på fortetting i allerede utbygde områder, samt samarbeid på utbygging av nye fiberområder og fortetting av eksisterende sammen med våre avtalepartnere Nordvestnett og Stranda Energi.  

Virksomhetsområdet Strøm viste i 2017 god fremgang med arbeidet vårt mot bedriftsmarkedet. Jeg vil spesielt dra frem Tafjord Energi Arena hvor vi gir råd tilbedriftene hvordan de skal spare energi og redusere effekttopper. Privatmarkedet hadde for øvrig en stabil utvikling med gode marginer.

Jeg må også nevne utrullingen av AMS som virksomhetsområdet Kraftnett, vår andel av Mørenett, er inne i nå. Arbeidet har pågått for fullt siden sommeren 2017 og ved årsskiftet var hele 30.000 av 65.000 målere byttet. Planen er at alle målere skal være skiftet i løpet av høsten 2018.

Våren 2017 etablerte BKK Enotek avdelingskontor i Volda. Etter avtale mellom BKK Enotek og Mørenett, ble deler av Mørenetts entreprenørvirksomhet fusjonert inn i dette selskapet.

Alle i TAFJORD har også dette året jobbet godt med å redusere kostnadene og øke inntektene. Selv om resultatet i 2017 var bra, så var ca. kr 50 mill. kroner engangseffekter. Vi må fortsatt arbeide målrettet for å bedre inntjeningen frem mot 2020. I perioden 2018 -2020 vil vi intensivere arbeidet med digitalisering, som skal være et viktig verktøy til å forbedre inntjeningen i konsernet.


Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2017    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no