Skip To The Main Content
Aktive ledersamlinger
I arbeidet med TAFJORD 2020 har alle medarbeidere deltatt gjennom fellessamling

LEIT (Ledelse i TAFJORD) er konsernets lederutviklingsprogram. I 2016 ble det gjennomført fem samlinger i LEIT for topplederne, mellomlederne og fagledere. Målet med ledersamlingene var å gjøre TAFJORD`s ledere bedre i stand til å utøve god hverdagsledelse.

I de felles samlingene ble det diskutert hvordan vi i det daglige skal levere på TAFJORDs verdier; Pålitelig, Engasjert og Nyskapende. Det ble også fremmet en felles forståelse for hvordan vi skal forstå vår visjon «Med energi for fremtiden», i forhold til de utfordringer vi står foran.  Våre strategiske forbedringsområdene i årene fremover ble i tillegg satt på dagsorden.

I 2016 var det et særskilt fokus på å få frem en lederplattform som alle lederne i TAFJORD står samlet om. Spørsmålene som ble diskutert var:

  • Hvem skal vi være som ledere og hva skal kjennetegne ledere hos oss?
  • Hvordan utøver vi felles lederskap på tvers av avdelinger og selskaper?
  • Hvilken lederadferd har vi, og hva trenger vi å justere for å levere på overordnet visjon og mål?
Tafjord_strategihuset
TAFJORD-huset med konkrete målsettinger for virksomhetsområdene Strøm og Telekom.

I ledersamlingene ble det arbeidet med kommunikasjon og samspill, der innsikt i hvordan en ser seg selv og hvordan en blir oppfattet av andre, har vært sentralt.  Like viktig var det å finne hvordan ledere kan sikre bedre kommunikasjon og samhandling - og hva vi samlet og individuelt har behov for når vi skal justere og trene på for å få til bedre kommunikasjon. I dette arbeidet ble en kartlegging av ledernes foretrukne adferdsmønster sentral for å skape forståelse for årsakene til hvorfor vi oppfatter og forholder oss til hverandre slik vi gjør. 

Hvordan bygge suksessfulle team? Hvordan kan en TAFJORD-leder være «hands-on» på en tydelig, inspirerende og motiverende måte?

For å svare på disse spørsmålene ble det både jobbet med hvordan våre ledere kan sikre effektivitet og få medarbeiderne til å lykkes, men også hvordan vi bygger vi tillit, håndterer konflikter og uenigheter, skaper engasjement, ansvarliggjør, sikrer forpliktelser og jobber mot felles mål.

Samlingene resulterte i et felles strategihus; TAFJORD 2020. I dette arbeidet ble også alle ansatte involvert i en fellessamling. TAFJORD 2020 er med dette noe alle medarbeiderne i konsernet har vært med å bidratt til.

Med utgangspunkt i strategihuset har det i etterkant blitt laget årlige handlingsplaner på selskaps- og avdelingsnivå. Dette for å sikre at vi alle er med og bidrar til TAFJORDs overordnede mål.


 

Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2016    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no