Skip To The Main Content
menu-white
190817 7
Fra åpningen av TAFJORDs jubileumsgave til bygda.

Den 19. august inviterte vi med oss tidligere direktører, styreledere og representanter for eierne våre på jubileumstur til Tafjord. Det ble en aktiv dag med mange opplevelser.

Vi startet i Ålesund med guidet tur til Tafjord denne dagen. Forventningene til en flott dag utendørs var store, men været var usikkert.

Da vi ankom Zakariasdammen litt utpå formiddagen, lå tåken tykk. Vi fikk likevel demonstrert rappellering og ikke mindre enn tre kyndige personer klatret over kanten og rappellerte ned til bunnen av den 95 meter høye dammen. Dette til stor begeistring for oss som stod på toppen og så dem forsvinne i tåken nedenfor.

Omvisning i kraftstasjonen Tafjord 4 hører selvsagt med når en har med seg gjester til Tafjord. Ved denne kraftstasjonen produseres det nok strøm til å forsyne mer enn hele Ålesunds befolkning, og de dimensjonene en får et innblikk i ved en omvisning her, imponerte stort.

Besøk på det nye aktivitetssenteret i Tafjord, Ville krefter, stor også på programmet. Der ble vi møtt av styreleder Bjørn Inge Ruset, som fortalte om bakgrunnen for etableringen og om det vi kunne finne der. Her var det bare å gå inn og forsøke seg på ulike aktiviteter, alt etter lyst og interesse. Klatreveggen fristet ikke våre gjester, men Escape-rommene som er etablerte i senteret, vakte stor oppmerksomhet. Likeså skredsalen, informasjonen om Tafjordulykken og de mulighetene som finnes der for aktiv læring.

I anledning konsernets 100-års jubileum, valgte TAFJORD å gi en gave til Tafjord-bygda. Denne dagen, under oppholdet i Tafjord, fikk vi delta på åpning av denne. Gaven, et flott parkanlegg som er etablert ved inngangen til Jimdalen, ble høytidelig overrekt av Stig Falling som er direktør i Tafjord Kraftproduksjon. Under åpningsseremonien fikk vi høre historien om Jimdalen og vi fikk servert flott musikalsk underholdning og noe å bite i.

Solen tittet frem under åpningsarrangementet, og vi inviterte gjestene med på en tur i trallebanen som ligger like ved. Det var ikke alle som lot seg friste, men de som tok turen fikk seg en opplevelse vi tror de sent vil glemme. Trallebanen er nesten 500 lang og har en stigning på 300 meter. På det bratteste har den en helling på 60 grader!

Jubileumsturen til Tafjord ble avsluttet med festmiddag ved Valldal Fjordhotell.

 
190817 b
Spennende med rappellering fra toppen av den 95 meter høye Zakariasdammen i tåken.
190817 3
Det er store dimensjoner inne i kraftstasjonene.
190817 5
En engasjert styreleder forteller om aktivitetssenteret Ville Krefter.
190817 8
Stig Falling stod for overleveringen av det nye parkanlegget ved inngangen til Jimdalen.

Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2017    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no