Skip To The Main Content
Ettertraktet arena 2
Fra samling i Ålesund i desember der Per Christian Honningsvåg fra Microsoft var en av foredragsholderne.

Tafjord EnergiArena ble etablert i 2012, med det formål å skape en arena for bedrifter som ønsket tilgang til kompetanse og bistand til gjennomføring av tiltak for energiøkonomisering. I dag deltar omlag 100 personer blant våre bedriftskunder aktivt på denne arenaen og grupper er etablert både i Sykkylven, Haram og Ålesund. I tillegg har Tafjord EnergiArena også et tilbud til kommuner som ønsker å sette fokus på energieffektivisering.

Foreløpig er TAFJORD en av få kraftleverandører som tilbyr denne typen tjenester, men bransjen er i endring og flere aktører er i ferd med å etablere tilsvarende opplegg.  Adm. direktør i Tafjord Marked, Gunnar Hareide, forteller at deltakelse i Tafjord EnergiArena er svært ettertraktet.

- De fleste vet at det er mye å spare ved å gjennomføre tiltak innen energiøkonomisering, men det er ofte manglende kompetanse på hvordan en skal søke støtte, hvilke tiltak som bør prioriteres og hvordan disse bør gjennomføres. Det er her vi kan bistå. Gjennom Tafjord EnergiArena får bedriftene tilgang til et nettverk og kompetanse. Men - det er en forutsetning at disse bedriftene er strømkunder hos Tafjord Marked, sier han.

Millioner kroner spart
Erfaringene med Tafjord EnergiArena er svært gode. Med fokus på energikartlegging og –ledelse, har deltakende bedrifter spart millioner av kroner hvert år på reduserte energikostnader.

- Tafjord EnergiArena er et målrettet program med fokus på å gi bedriftene et mer bærekraftig energiforbruk. Målsettingen er at deltakende bedrifter skal redusere 20% av energikostnadene gjennom effektivisering. Erfaringene fra de nettverkene som er opprettet, viser at dette programmet virker. Vi har deltakere som har oppnådd hele 45 % reduksjon i strømkostnadene sine etter enøk-kartlegging og innføring av et energioppfølgingssystem i regi av Tafjord EnergiArena, forteller Hareide.

I arbeidet med sertifisering innen energiledelse, har Tafjord EnergiArena, med kompetanse fra Energiråd AS, også bistått bedrifter med søknad om støtte, rådgivning og gjennomføring av tiltak.

- Sertifisert innen energiledelse, etter standarden ISO 50 001, er det nok flere bedrifter som vil søke bistand til etter hvert.  I Tyskland er over 50% av bedriftene sertifiserte etter denne standarden, mens det i Norge kun er 0,3%. Dette tilsier at etterspørselen etter bistand for å kunne gjennomføre en slik sertifiseringen her til lands vil øke etter hvert. Det arbeidet vi har gjennomført sammen med Firmenich i forbindelse med slik sertifisering, er faktisk å anse som et pionerarbeid innen området. Dette er nemlig den første bedriften i fylket som er sertifisert etter ISO 50 001, sier Hareide.

Etablerer flere nettverk
Konsernet TAFJORD startet selv opp med sitt eget Tafjord EnergiArena og energiledelse i 2016, med å opprette en energigruppe som består av representanter fra alle selskapene i konsernet. Økt etterspørsel fra bedriftene i regionen har også medført at det nå planlegges oppstart av ytterligere ett nettverk for bedrifter i Ålesund og ett for bedrifter i kommunene Haram, Vestnes, Skodje, Stordal og Norddal. Disse vil etter planen bli etablert i 2017.


Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2016    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no