Skip To The Main Content

2016 har vært preget av god jobbing med å få ned kostnader og øke inntektene, samt å kun gjøre absolutt nødvendige og veldig lønnsomme investeringer. Alle medarbeidere i TAFJORD har bidratt godt i dette arbeidet.

 

 


ERIK ESPESET
konsernsjef i TAFJORD

Erik Espeset - Konsernsjef i Tafjord

Selskapets årsresultat ble meget tilfredsstillende, og dette skyldes ikke minst en større engangseffekt fra Mørenett.  I forbindelse med fusjonen mellom Tafjord Kraftnett AS og Tussa Nett As i 2013 fikk vi tilsagn om ekstra inntekt (harmoniinntekt) over inntektsrammen for 2016. Denne ekstraordinære inntekten utgjør 92 millioner kroner og er en kompensasjon for at Mørenett AS i fremtiden vil få lavere inntektsramme enn det de to fusjonerte selskapene i sum ville ha fått. I 2016 hadde vi i tillegg gode kraftpriser og en god generell inntektsramme i Mørenett.

TAFJORD er et svært viktig selskap for at Sunnmørssamfunnet skal gå rundt. Gjennom egen vannkraftproduksjon og Mørenett sørger vi for at alle strømkunder på Sunnmøre samt deler av Nordfjord og Romsdal, har sikker strømforsyning til husholdninger, bedrifter og institusjoner hver eneste dag. Ved energigjenvinningsanlegget har vi en effektiv og god håndtering av avfallet i regionen. Gjenvinning av avfall til fjernvarme kommer både miljøet og alle oss som bor eller driver virksomhet i området til gode. Vår leveranse av fiber og telekom-tjenester sørger i tillegg for høyhastighets kommunikasjon i vårt område. Dette innebærer at bedriftene i regionen effektivt kan kommunisere med omverdenen og være konkurransedyktige.

Etter at vi har jobbet aktivt og målrettet med kostnadsreduksjoner i over tre år, så var det i år naturlig å åpne dialogen med vårt styre og våre eiere om å justere utbyttepolitikken slik at denne blir mer bærekraftig og sikrer at selskapet styrker sin kredittrating. Styret vedtok i desember 2016 en ny utbyttepolitikk hvor inntil en tredjedel av selskapets ordinære resultat skal betales ut som utbytte. Målsetningen med den nye utbyttepolitikken er at TAFJORD skal ha en kredittrating på BBB eller bedre.

Internt i TAFJORD har vi som mål å øke inntjeningen selv med lave kraftpriser. Dette skal vi oppnå ved å redusere kostnadene i alle selskap, samt øke inntektene der vi kan påvirke dette. Vi er overbevist om at vi skal etablere oss på et stabilt høyere inntjeningsnivå når vi nærmer oss 2020.


Legg til min rapport

Skriv ut
footer2016
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2016    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no