Skip To The Main Content
Forskercamp

Dette var kjekt! Vi har lært masse og vil gjerne komme tilbake neste sommer, var kommentaren fra barna som deltok på Forskercamp i Tafjord like etter at skoleferien startet.

Totalt deltok 52 barn på de to Forskercampene som ble arrangert i Tafjord de første ukene av skoleferien. Da vi besøkte Forskercampen den aller siste dagen, var tilbakemeldingene fra deltakerne entydig positive. Dette hadde vært noen veldig kjekke og opplevelsesrike dager, fylt med eksperiment, aktiviteter, lek og moro.

Det var TAFJORD, med Erik Espeset i spissen, som tok initiativet til Forskercamp i Tafjord. Dette etter at konsernet de to foregående årene hadde sponset Forskerfabrikken sin sommerskole i Ålesund. Ved å koble inn Kraft- og skredsenter i Tafjord (KSS) som teknisk arrangør, og i tillegg få med Ålesund og Sunnmøre Turistforening (ÅST) på laget, kunne Forskercampen realiseres.

Barna som deltok på Forskercampen hadde dager fylt av aktivitet. De overnattet på Kaldhussæter turisthytte, men ble fraktet ned til skolen i Tafjord om morgenen. Der var det forskning og eksperimenter sammen med representanter fra Forskerfabrikken, flere timer hver eneste dag.

Ettermiddagene ble benyttet til ulike aktiviteter sammen med representanter fra ÅST. Padling med kajakk, svømming i friluftsbadet og klatring, var noe av det barna fikk være med på. På sen ettermiddag gikk turen tilbake til Kaldhussæter turisthytte for middag og lek sammen med de nye vennene.

Daglig leder i KSS, Gro Marita Valdal, forteller om svært gode tilbakemeldinger fra foreldrene og barna etter Forskercampen.  

- Som ansvarlig for gjennomføringen hadde vi selvsagt travle dager. Vi hadde også en forholdsvis bratt lærekurve, men deltakerne har virkelig kost seg. Det er det aller, aller viktigste, sier hun.

Gro Marita vil også rette en stor takk til TAFJORD, som har bidratt til gjennomføringen av Forskercampen.

- Stig Falling og hans medarbeiderne i Tafjord Kraftproduksjon hjalp oss mye underveis. De var helt fantastiske! Uten dem hadde vi ikke greid å gjennomføre et så vellykket arrangement. De bare stilte opp når det var behov for det – tusen takk! Takk også til TAFJORD som bidrog med sponsormidler som gjorde det mulig å gjennomføre Forskercampen. Dette er et arrangement som har gitt bygda Tafjord god reklame, og jeg er sikker på at konsernet også har blitt lagt merke til for sitt bidrag til Forskercampen. Det er helt klart at vi satser på ny Forskercamp i Tafjord også neste sommer, sier hun.

Forskerfabrikken eksperiment

Legg til min rapport

Skriv ut
footer
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2015    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no