Skip To The Main Content
Velkommen som fiberkunde

I løpet av første halvår byttet TAFJORD ut alle gamle modem og la forholdene til rette for at alle fiberkundene våre nå kan få internetthastighet på opp til 1 Gigabit/s inn til husene sine.

Før dette prosjektet ble gjennomført var den maksimale internetthastigheten til våre kunder begrenset til 100 Megabit/s. Divisjonssjef fiber i Tafjord Marked, Ola Engvik, forteller at begrensningene lå både i elektronikken i nodene og i elektronikken ute hos kundene.

- Dette innebar at vi måtte skifte ut Tilgin-modem hos 7.000 kunder. Disse ble erstattet med Zyxel MedieConverter, som er et optisk-elektrisk grensesnitt, og Zyxel modem. Dette gjorde vi samtidig for kunder som var knyttet til samme node. På samme tid måtte vi også prioritere utskifting av elektronikk i nodene, forteller han.

Arbeidet ble gjennomført første halvår, og gikk over all forventning. Utskifting av elektronikk hos kundene var det Relacom AS og Brunbjørn AS, som stod for, mens utskiftingen av elektronikk i nodene stort sett ble utført av markedsselskapets egne medarbeidere.

Oppgraderingen av hele fiberplattformen har gitt svært positive effekter. Nå jobbes det med å utbedre kvaliteten på fiberen til kundene. Dette basert på dempingsmålinger.

- Ålesund er i dag en av de byene i Norge der flest kunder har «superbredbånd» med hastigheter over 128 Megabit/s. Det er kun i Oslo de slår oss på dette området, men da snakker vi i antall kunder. I forhold til folketallet er det helt klart her i Ålesund vi har størst andel med de høyeste hastighetene på internett, sier Engvik.


Legg til min rapport

Skriv ut
footer
TAFJORD ÅRSRAPPORT 2015    +47 70 10 00 00   post@tafjord.no  tafjord.no