Skip To The Main Content

Note 27

Betingede utfall og kontraktsmessige forpliktelser

BETINGEDE FORPLIKTELSER    
Garantiforpliktelser    
HAVFISK konsernet har ved utgangen av 2015 garantiforpliktelser som ikke er balanseført på 13 millioner kroner. Garantiene er betalingsgarantier stillet på vegne av datterselskapene overfor eksterne leverandører og overfor myndighetene.    
     
Juridiske tvister/rettskrav    

Nordland Havfiske AS inngikkk den 11. desember 2013 en kontrakt vedrørende salg av fartøyet Jergul inklusiv 1,35 kvoteenheter av torsk og hyse. Avtalen bortfalt grunnet manglende godkjenning fra myndighetene, noe som var en forutsetning for at avtalen kunne bli gjennomført. Avtalen utløp 01.07.2014 da godkjennelse fra myndighetene fortsatt ikke forelå. Senere kom avslag fra myndighetene på gjennomføring av transaksjonen.

HAVFISK og Nordland Havfiske AS mottok stevning fra Hermes AS i saken med krav om erstatning for tap begrenset oppad til NOK 150 328 200,- inkludert renter. Kravet ble redusert til 110 millioner kroner under rettsforhandlingene i tingretten. Saken ble behandlet i Nord-Troms tingrett i november 2015. I dom av 11. desember konkluderte retten med at HAVFISK og Nordland Havfiske AS frifinnes for hele kravet og ble tilkjent saksomkostninger.

Hermes AS har anket saken til Lagmannsretten og saken forventes å bli behandlet i løpet av 2016.


    
     
BETINGEDE EIENDELER    
HAVFISK har ingen betingede eiendeler.    

Legg til min rapport

Skriv ut
ÅRSRAPPORT    /     HAVFISK ASA     +47 70 11 86 00      post@havfisk.no     havfisk.no